Wie is VOS design?

Ik ben Karin van Ommen-Schneider, eigenaresse en ontwerpster van het eerlijke en exclusieve kledinglabel VOS design. Ik ben getrouwd met Niels en samen hebben wij een tweeling van 5 jaar (Nina en Boyke). Ik heb ruim 15 jaar als secretaresse gewerkt en in 2014 ben ik gestopt met werken om mij volledig te wijden aan de zorg voor mijn kinderen. In die periode ontwikkelde ik een passie en talent voor kleding maken en in 2016 ben ik gestart met VOS design. Daarbij ben ik ook geïnspireerd door mijn moeder: zij heeft mij veel geleerd op het gebied van naaien en dat zie je terug in de hoogwaardige afwerking.

Eerlijk

VOS design maakt eerlijke en duurzame kleding:

  • Items worden speciaal  op bestelling gemaakt (in mijn atelier in Wageningen), er is dus geen sprake van massaproductie.
  • Door de kleinschalige productie in Nederland weet je zeker dat jouw item niet is gemaakt door kinderen en/of in lage lonen landen.
  • Items worden verzonden vanuit Wageningen en gaan niet de hele wereld over. De milieubelasting van het transport is daardoor gering.
  • VOS design biedt keuze uit stoffen met het Oeko-tex keurmerk: het Oeko-tex systeem garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens.

Exclusief

De kleding van VOS design is exclusief:

  • Jij combineert zelf model, stof en maat. Er zijn veel combinaties mogelijk!
  • VOS design gebruikt soepel vallende, katoenen tricot stoffen die luxe aanvoelen en lang mooi blijven.
  • VOS design werkt met vrolijke, digitale prints die je niet snel in de winkels ziet liggen.
  • Het aanbod van stoffen wisselt (elke stof is dus beperkt leverbaar).